Знаете ли, че често срещано явление е поставянето на дехидратираната и суха кожа под общ знаменател, като нещо еднакво и взаимозаменяемо понятие, това обаче съвсем не е така. 

Какво представлява дехидратираната кожа и по какво се различава от сухата?

Сухата кожа е ТИП кожа, при която мастните жлези не произвеждат достатъчно мастен секрет. Кожата изглежда суха, с усещане за опъване и често пъти образувани сухи люспи по нея.

Дехидратираната кожа е СЪСТОЯНИЕ на кожата, при което има липсва на вода в нея, а не на мастен секрет.

Мазната и комбинирана кожа, за очудване и незнание на много хора, също може да се дехидратира.

Причините за дехидратация могат да бъдат най - вече неправилно използване на козметични продукти, лоша диета, замърсяването на въздуха, ултравиолетово лъчение, често пребиваване на климатик, взимане на горещи душове, както и неприемане на достатъчно вода през деня.

Ако имате дехидратирана кожа тя ще е леко грапава, вяла, чувсвтителна с подчертани финни бръчици по нея.

Хубавото е, че проблемът с дехидратирана кожа се решава лесно с подходяща диета (хранителен режим) и правилна всекидневна грижа за кожата.

Хидратация отвътре навън.

Опитвайте се да се храните с възможно най-много сурови храни. Включете в ежедневието си пресни сезонни плодове и зеленчуци повечето, от които със зелен цвят – марули, спанак и тиквички,краставици, които съдържат над 90% вода. Дневният прием на вода е от съществено значение, той обаче  се различава в зависимост от пола, климатичните условия при, които живеете, колко се движите и т.н. Изчислено е, че средно един здрав човек трябва да приема около 1,5 – 2 л вода на ден. Честото недоспиване и нередовният сън, също влияят дехидратиращо на Вашата кожа.

Изключете от менюто си захар, млечни продукти, тестени изделияи, алкохол и газирани напитки.

Хидратация отвън навътре.

Не прекалявайте с пилинг маските и миенето на лицето. Използвайте козметика, която не води до изсушаване на кожата. Внимавайте за съдържание на спирт в продуктите, които използвате. 

Ако кожата е много дехидратирана задължително включете (поне за известно време) хидратиращ серум към грижата за кожата. Ние ви препоръчваме нашият Серум с хиалуронова киселина, който има мощно хидратиращо действие, а в комбинация с Крема ни с хиалуронова киселина, действието се удвоява и ще се насладите на еластична, хидратирана, подхранена и здрава кожа.